Zašto seminari? 

Kada osetimo čari joga prakse na redovnim časovima, pojavi se želja za produbljenjem razumevanja joge i njenih efekata. Sa tim ciljem, svake godine se organizuju joga seminari.

Oni su koncipirani tako da se u malom vremenskom periodu prakasa intenzivira i podigne na novi nivo. Nakon seminara, vraćamo se svom redovnom životu, osveženi i puni energije – bolji za sebe, bolji za druge.

U prisustvu velikog broja ljudi koju se okupljaju sa zajedničkim ciljem – razumevanjem sebe, vežbanje ide lako, razna poznanstva se stiču i život polako prima novu dimenziju, svetliju i smisleniju.

Vikend seminari

Seminari  u trajanju od petka do nedelje, idealni za sve koji žele da naprave prvi korak ka ozbiljnijem bavljenju jogom. 

Već preko 10 godina se okupljamo na planini Rajac, gde u prirodi i svežem vazduhu vežbamo, šetamo po šumamam i gorama, meditiramo i širimo ono najlepše u nama.

Takođe se okupljamo dugi niz godina u Somboru – najzelenijem gradu u Srbiji. Instruktori iz ovog mirnog grada nas dočekuju u svom joga centru i vode kroz razne tehnike i prakse kojima iznova osvežavamo svoje razumevanje sebe, a samim tim i ovog sveta.

Tu su i periodični seminari na drugim lokacijama  poput Novog Sada, Avale i Beograda.

Intenzivni seminari

Seminari u trajanju od otprilike sedam dana, organizovani za napredne vežbače koji već imaju i svoju ličnu praksu. Ponkad je potrebno da se ispune određeni uslovi da bi se prisustvovalo ovim programima.

Nakon završenog vikenda na Rajcu, seminar se nastavlja do kraja radne nedelje za sve entuzijaste koji prepoznaju da im je mnogo vrednije svoj godišnji odmor trošiti na rad na sebi, umesto na tradicionalan način. Meditacija uz izlazak sunca, asane i pranajama na svežem vazduhu, joga nidra pod plavim nebom uokvirenim zelenim krošnjama. Svakodnevne šetnje, druženje i praksa raznih tehnika unutrašnjeg ćišćenja.

Anuštana u Somboru. Sedam dana intenzivne prakse, gde se probijaju emocionalne i mentlane blokade. Višesatne meditacije i tehnike disanja koje rezultuju pomeranjem granica i pozitivnom promenom u svakodnevnom životu. Intenzitet anuštane nam daje priliku da bolje vidimo koliki su naši pravi potencijali.

Seminar na Kranjskoj gori. Prakse pranajame više puta dnevno, asane, šetnje, upijanje lepote slovenačke prirode, rekreativni sportovi, bickilizam…